Bli kjent med vår ungdomskandidat til Stortinget! - AUF

Bli kjent med vår ungdomskandidat til Stortinget!

Didrik Beck hadde hele fylkeslaget og alle lokallagene i ryggen da han ble valgt som ungdomskandidat til Stortinget på årsmøtet til AUF i Oslo i vinter. Nå er han klar for å representere ungdom på Stortinget dersom nominasjonskomiteen og representantskapet i Oslo Ap sier ja. Han mener avstanden mellom politikere og vanlige folk har blitt for stor, særlig blant ungdom.

IMG_6881 (1)

 

 

   Didrik Beck

   25 år

   Jurist

   Tidligere leder i AUF i Oslo

   Bystyrerepresentant i Oslo bystyre

   Bydel Sagene

 

 

– Flere og flere unge sier at de ikke mener at det er noen forskjell på om Høyre eller Arbeiderpartiet styrer landet. Det bekymrer meg veldig, fordi Arbeiderpartiet må eie den yngre generasjonen for å legge premisser i fremtida, sier Beck.

Tallene viser at hver 5. Osloborger er i aldersgruppa 0-19 år, og at Oslo har landets høyeste andel av innbyggere i aldersgruppen 20-44 år. Nå mener Beck det er et sårt behov for flere yngre stemmer på Stortinget.

– Det viktig med unge folk på Stortinget som vet hvor skoen trykker for ungdom og studenter i dag, som kan kjempe deres saker. Jeg tror det er viktig at man ser at Arbeiderpartiet har politikere som er som dem og jeg har lyst til å ta på meg den rollen.

12011403_753889058070621_640550862510843318_n

Trodde på rettferdighet
I år er det 7 år siden Beck meldte seg inn i et politisk parti på grunn av lidelse og urettferdighet rundt Gaza-krigen. Siden det har han vært medlem av AUF og Arbeiderpartiet og har ønsket å påvirke den nasjonale politikken.

– Jeg valgte AUF og Arbeiderpartiet fordi partiet var et bra politisk verksted der jeg som vanlig medlem kunne være med å påvirke og endre norsk politikk. Derfra har det egentlig bare gått av seg selv.

Siden den tid har Beck engasjert seg blant annet i studentpolitikken gjennom Studentparlamentet på UiO og i styret i Blindern AUF i årevis. I tiden etter har han sittet i fylkesstyret i AUF i Oslo, ble valgt som nestleder og så leder i to år.

Hva er det viktigste du har gjort som leder av AUF i Oslo?

– Det må være å jobbe sammen med Oslo Arbeiderparti og Jan Bøhler som var leder på den tida, med å utforme ny klima- og miljøpolitikk før bystyrevalget i 2015. Da fikk blant annet AUF gjennomslag for at Oslopakke 3 skulle reforhandles, at E18-prosjektet måtte slankes og at minst 80% av bompengeinntektene skal gå til kollektiv, gang og sykkel. Vi vant valget og siden den tid har AUFs politikk blitt en realitet. Det skjedde ikke av seg selv, for å si det sånn!

I høst begynner Oslo Arbeiderpartis nominasjonsprosess til Stortinget i Oslo Arbeiderparti og arbeidet rundt hvem som skal sitte på Oslobenken på Stortinget fra Arbeiderpartiet. Didrik sier at det er frafall i videregående skole som fikk ham til å ville bli AUFs ungdomskandidat denne runden og løfte saken enda høyere på Stortinget.

– Grunnmuren i velferdssamfunnet er arbeid, og nøkkelen til arbeid er utdanning. Som sosialdemokrat er det helt grunnleggende for meg å jobbe for at alle får de samme mulighetene i livet, og det får man ikke uten utdanning. I dag dropper en tredjedel av elevene på videregående ut, og det er altfor dårlig. De som dropper ut er stort sett barn av foreldre med lavere utdanning og inntekt.

Da Arbeiderpartiet og AUF vant valget i Oslo etter 18 år med Høyre i byråd ble Didrik valgt inn i Oslo bystyre og sitter i dag i kultur- og utdanningskomiteen. Der jobber han spesielt med problematikken rundt frafall i videregående skole og har reist rundt på forskjellige videregående skoler for å treffe elever, lærere og rektorer og for å se hvordan de lokalt jobber for å motvirke frafall.

– Kampen mot frafall er en klassekamp. Hva kan vi gjøre med skolesystemet vårt for å ikke miste dem som ikke har den samme ballasten hjemmefra? Det er mitt politiske prosjekt å finne ut av det.

10354888_10205422895676350_5738311751113721888_n

Hvordan tror du bystyreflertallet har endret den saken i Oslo?

– Jeg har vært utrolig heldig som fikk være leder av AUF i Oslo det året vi vant makta i Oslo etter 18 år, og i tillegg kom inn i bystyret! Jeg har fått være med å stake ut en ny kurs for Oslo, og det har både vært utfordrende og utrolig gøy! Når Høyre og FrP styrer landet og Oslo, vokser forskjellene mellom folk. Det er stor forskjell på en regjering som har som sin største satsning å gi skattekutt til de aller rikeste i Norge og en regjering som vil bruke disse pengene på velferd og investering i mennesker.

Didrik er helt sikker på at det viktigste med neste års Stortingsvalg er å stake ut en ny kurs for Norge som kan bygge landet for framtida og sikre en bedre fremtid for ungdom:

– Det er så sinnsykt viktig at vi i AUF og Arbeiderpartiet viser at våre prioriteringer er grunnleggende annerledes og at vi har visjoner for fremtida og menneskene som skal bære den.

Leder i AUF i Oslo, Agnes Nærland Viljugrein sier hun er stolt av at AUF i Oslo har valgt Didrik Beck som sin kandidat til Stortinget og gleder seg til å jobbe for at han skal komme høyt på lista i Oslo Arbeiderparti:

– Jeg tror ikke AUF i Oslo har hatt en så kvalifisert ungdomskandidat noen gang. I tillegg til at Didrik har parlamentarisk erfaring fra bystyret og er ferdig utdannet jurist i det Stortingsvalget er i gang, er han fortsatt ung og kjenner fortsatt på de problemene mange unge opplever.

Hvordan da?

– Her i Oslo og i kommunene rundt har man et veldig presset boligmarked som gjør det vanskeligere for ungdom å skaffe seg bolig. Samtidig har vi en regjering i Norge som bruker milliarder av kroner på skattekutt til de rikeste. Vi er nødt til å gi Norge en regjering som kan prioritere pengene på de som trenger dem mest. Det tror jeg Didrik kan være med i å presse på, avslutter hun.

Didrik er en person som har gitt inntrykk på mange personer i løpet av sin tid, på mange ulike måter. Her er tre av dem:

14114509_1477139865645591_1646504024_o14075140_1477139828978928_280166014_o

 

 

 

Bli medlem i AUF