Studentenes fredsprisvinner til AUFs sommerleir - AUF

Studentenes fredsprisvinner til AUFs sommerleir

AUFs sommerleir finner sted 7-9. august på Utøya. Allerede er det lansert at Gro Harlem Brundtland komme på sommerleiren, og nå lanserer vi enda et navn.

Temaet for årets sommerleir er internasjonal solidaritet i et generasjonsperspektiv. Særlig derfor er vi veldig glad for å kunne lansere at Aayat Alqormozi – vinneren av studentenes fredspris – skal komme på AUFs sommerleir på Utøya i sommer.

Aayat er en veldig modig 24-åring. Hun har vært lærerstudent, og kjemper for sosial rettferdighet og respekt for menneskerettighetene i sitt hjemland Bahrain. I 2011 ble hun arrestert for å lese opp et regimekritisk dikt på Perleplassen i Bahrains hovedstad Manama.

Ayat sitt svar var: «Hvis jeg stopper nå, har jeg blitt torturert forgjeves.»

Siden har hun blitt et sterkt symbol på de unges motstand mot undertrykkelsen i Bahrain, og representerer studenter og kvinner i protestbevegelsen. Hun er vinner av studentenes fredspris i 2015, og vi gleder oss til å ta henne i mot på Utøya i august.

Tema for årets sommerleir er internasjonal solidaritet. På leiren skal ulike generasjoner møtes for å diskutere seg frem til hvordan vi i fellesskap skal skape en rettferdig og solidarisk verden for de som kommer etter oss.

Hvis du ikke har kjøpt billett – kjøp enkelt i dag ved å bruke denne linken: Påmelding sommerleir

Les mer praktisk informasjon om påmelding her.

Ønsker du å høre mer, ta kontakt med ditt fylkeslag. Du kan også sende mail til sommerleir@auf.no eller ringe 992 86 961.

Bli medlem i AUF