Statsbudsjettet, en oppskrift på økte forskjeller - AUF

Statsbudsjettet, en oppskrift på økte forskjeller

– Vi har en regjering som aktivt øker forskjellene i Norge. Det vokser i dag opp over 100 000 barn i Norge som ikke har de samme mulighetene som oss andre. Disse vender regjeringen en kald skulder til, sier Mani Hussaini.

AUF-lederen reagerer på at regjeringen for femte år på rad velger å gi store skattekutt til de som har mest fra før. Statsbudsjettet viser at høyreregjeringa kutter i velferden for arbeidsfolk, og at bekjempelse av barnefattigdom blir nedprioritert.

– De aller rikeste i Norge kan sprette champagnen, dette er 5 året på rad med skattekutt til Solbergs rike venner. Regjeringen bruker nesten fire ganger så mye penger på å kutte formuesskatt, som på å bekjempe barnefattigdom. Det er ikke rart at forskjellene mellom folk i Norge øker, når vi har en regjering som legger opp til at det skal skje.

Regjeringen la i dag frem nye skattekutt og begrunnet det med at disse kuttene vil skape nye jobber. Dette skjer under en måned etter at SSB kom ut med en rapport som slår fast at regjeringens skattekutt ikke er med på å skape nye arbeidsplasser.

– Dette er uansvarlig av regjeringen. Det er alvorlig nok at de har brukt milliarder av kroner på kutt som ikke skaper arbeidsplasser. Enda verre er det at de fortsetter med den feilslåtte politikken deres etter at de har blitt avslørt.

I dag la FNs-klimapanel frem en dyster rapport som sier at 1,5 graders målet står i fare om vi gjør drastiske kutt i utslippene våre. Her mener AUF-lederen at regjeringen leverer til stryk. Han mener Norge trenger flere nasjonale forpliktelser.

– Regjeringen tar oss mot økte utslipp. Alle vet at vi trenger store kutt for å være i nærheten av å kunne nå 1,5-gradersmålet, men regjeringen kommer ikke med noen nye tiltak. Når Norges klimapolitikk er å vente og se hva EU skal gjøre, så er vi på ville veier. Vi har ikke tid til å vente på Høyreregjeringen sin tiltaksløse klimapolitikk. Klimaet vårt tåler ikke et år til med denne regjeringen, avslutter Hussaini.

Bli medlem i AUF