Minnet lever videre  - AUF

Minnet lever videre 

Minnene lever videre

22. juli 2011 ble 69 mennesker drept av en høyreekstrem terrorist på AUFs sommerleir på Utøya. Fire av disse var medlemmer i AUF i Troms: Johannes Buø, Gunnar Linaker, Anders Kristiansen og Simon Sæbø. De fleste av våre nåværende medlemmer var veldig unge da terroren rammet, og kjente derfor ikke de vi mistet personlig.

 
Det er viktig for oss at minnet om dem: historiene, sakene de kjempet for og hvem de var lever videre i AUF-generasjonene som kommer. I samråd med de etterlatte har vi derfor for første gang delt ut priser i navnet til hver av guttene vi mistet.
Årets priser 2019:
Simon Sæbø-prisen til Årets inkluderende lokallag
Simon var opptatt av å bygge lag generelt, og lokallag spesielt. Inkludering var hans hjertesak, både politisk og menneskelig.
Simon Sæbø-prisen for Årets inkluderende lokallag gikk til Svalbard AUF.
Gunnar Linaker-prisen til Årets organisatoriker
Gunnar hadde alltid godt humør, med mange artige påfunn, og hadde alltid tid til å se og bygge opp de rundt seg. Han var en sterk organisatoriker og var fylkessekretær i AUF i Troms.

Gunnar Linaker-prisen for Årets organisatoriker gikk til Ranja Verdier


Anders Kristiansen-prisen til Årets debattant

Anders var en knallsterk debattant og et fantastisk medmenneske som gjorde seg bemerket som ungdomspolitiker i Troms og resten av landet.

Anders Kristiansen-prisen for Årets debattant gikk til Maren Aukland

Johannes Buø-prisen til Årets nykommer
Til tross for sin unge alder og nylige engasjement i AUF, gjorde Johannes fra Svalbard seg bemerket med sin selvstendighet og sitt humør. Johannes var et menneske med stor driv og hadde et hjerte for politikken.
Johannes Buø-prisen til Årets nykommer gikk til Olabror Berg 

Prisene ble delt ut av fylkessekretær Inger Johanne Mørk og sentralstyremedlem Marta Hofsøy. Minneprisutdelingen skal være en fast årlig tradisjon i AUF i Troms.
Bli medlem i AUF