Knallharde krav fra AUFs landsmøte - AUF

Knallharde krav fra AUFs landsmøte

Mani Hussaini ble i helgen gjenvalgt som AUF-leder, og med seg fra landsmøtet har han tydelige krav om et endelig nei til oljeboring i LoVeSe, en skattepolitikk for utjevning av forskjeller og et ja til en internasjonal sexkjøpslov.

lm16_sst_auf

– Det tydeligste kravet fra AUFs landsmøte er at Arbeiderpartiet en gang for alle må begrave ideen om oljeleting i de sårbare områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Det betyr også et nei til konsekvensutredning. Dette er et område i positiv utvikling, og vårt nei til oljeboring er et ja til så mye annet. Til ny teknologi og flere nye grønne arbeidsplasser innenfor fornybar energi, reiseliv og fiskeri, sier Mani Hussaini.

På AUFs 55. ordinære landsmøte ble det vedtatt et nytt arbeidslivsprogram, som blant annet tar for seg hvordan Norge skal få et mer rettferdig skattesystem som bidrar til å utjevne forskjeller.

– Da trenger vi mer skatt på fomue, vi trenger en ny og bedre skatt på arv og vi trenger en skatt på boligspekulasjon. Valget til neste år handler ikke bare om hvem som skal styre landet, men politikken landet skal styres med. Derfor stiller vi disse kravene til Arbeiderpartiet, fordi vi trenger en regjering som er opptatt av å tette gapet mellom dem som har mest og dem som har minst.

14786986_10153820442212181_1840303868_oLandsmøtet vedtok også et nytt og ambisiøst internasjonalt program. Blant de viktigste sakene herfra er at AUF går inn for en internasjonal sexkjøpslov.

– Hvis vi skal få bukt med trafficking av kvinner og sexkjøp må vi strupe etterspørselen. Dette er et felles ansvar som alle land må være med på og ta. I tillegge er det viktig at de som kommer seg ut av prostitusjon får gode hjelpetiltak som medisinsk oppfølging ogutdanning som kan gi andre karrieremuligheter, sier Hussaini.

Allerede mandag skal AUF-lederen sørge for at ledelsen i Arbeiderpartiet får oversendt de vedtatte programmene.

– Det har vært et fantastisk landsmøte hvor vi har fått høre mange flammende innlegg, vedtatt masse ny og fremtidsrettet politikk og enstemmig valgt et nytt og slagkraftig sentralstyre. Nå gleder vi oss til å gjøre disse vedtakene til virkelighet slik at norsk ungdom og kommende generasjoner kan gå en lysere og grønnere fremtid i møte.

 

AUFs sentralstyre 2016-2018:

Leder: Mani Hussaini, Akershus (gjenvalg)

Generalsekretær: Renate Tårnes, Sør-Trøndelag (ny)

Nestleder: Ina Libak, Akershus (gjenvalg, ny som nestleder)

Sentralstyremedlem: Håkon Knudsen, Buskerud (gjenvalg)

Sentralstyremedlem: Ingrid Marie Vaag Endrerud, Oppland (gjenvalg)

Sentralstyremedlem: Sindre Lysø, Østfold (gjenvalg)

Sentralstyremedlem: Marta Hofsøy, Troms (ny)

Sentralstyremedlem: Stig Harlem Harris, Oslo (ny)

Sentralstyremedlem: Astrid Willa Eide Hoem, Møre og Romsdal (ny)

Sentralstyremedlem: Munir Jaber, Oslo (gjenvalg)

Sentralstyremedlem: Ellen Reitan, Sør-Trøndelag (ny)

Sentralstyremedlem: Eirik Schrøder, Sør-Trøndelag (gjenvalg)

Sentralstyremedlem: Ronja Breisnes, Hordaland (ny)

Sentralstyremedlem: Snorre Erichsen Skjevrak, Rogaland (ny)

 

Begge foto: Christian André C. Pettersen/AUF

Bli medlem i AUF