Vil ha gratis "russevaksine" mot hjernehinnebetennelse - AUF

Vil ha gratis «russevaksine» mot hjernehinnebetennelse

– Vi mener russen skal få lov til å feste og feire endt skolegang uten bekymring for hjernehinnebetennelse, sier AUF-leder Mani Hussaini.

Hvert år rundt russetiden blir dette en sak, og ved å gjøre vaksinen gratis vil flere vaksinere seg slik at alle kan feire uten bekymringer for en potensielt dødelig sykdom.

– Russetiden skal være preget av fest og moro, og en slik gratisvaksine er et enkelt og billig tiltak for å legge til rette for en trygg feiring. Det er bra for foreldrene, det er bra for russen og det er noe alle tjener på.

Det har vært flere tilfeller av smitte bare under årets russetid, og det er heller ikke mer enn to år siden en russ døde av hjernehinnebetennelse.

Hvert år oppfordres russen til å ta denne vaksinen, men så lenge den ikke er gratis er det ikke alle som følger oppfordringen. Prisen på rundt 500 kroner er nok til at mange ikke tar seg råd eller velger å ikke vaksinere seg, og dermed risikerer å bli smittet og smitte andre.

– Jeg mener det er unødvendig at ungdom selv skal måtte betale for en så viktig vaksine, og derfor håper vi det kan komme på plass en ordning som gjør denne vaksinen gratis for alle elever på videregående, avslutter Hussaini.

Bli medlem i AUF