Fredrik (20) fra Porsgrunn enstemmig innstilt som nytt sentralstyremedlem i AUF - AUF

Fredrik (20) fra Porsgrunn enstemmig innstilt som nytt sentralstyremedlem i AUF

Fredrik er 20 år og kommer fra Porsgrunn. Bare 16 år gammel ble Fredrik valgt til fylkesleder i AUF i Telemark og var med på å løfte fylkeslaget til nye høyder med politisk gjennomslag, medlemstall og aktivitet. Siden det har Fredrik hatt mange verv i bevegelsen. Han har sittet i LOs ungdomsutvalg, vært rådgiver for Arbeiderpartiet og stortingsgruppa, samtidig som han har sittet i en rekke utvalg i AUF. Høsten 2019 ble han stemt inn i bystyret og formannskapet i Porsgrunn, der han ønsker å være ungdommens stemme.

Torsdag innstilte en enstemmig valgkomite ham som nytt sentralstyremedlem i landets største politiske ungdomsorganisasjon. Han er den første fra AUF i Vestfold og Telemark i det viktige sentralstyret på mange år: Sist Telemark var representert sentralt var i 2014, og Vestfold så langt tilbake som 1990-tallet. Han har klare ideer om hva han kan bidra med i sentralstyret: – Det blir veldig gøy å representere Vestfold og Telemark som første person på lenge. Jeg ønsker å være en tydelig stemme for fylket vårt som løfter våre utfordringer og muligheter. Når det kommer til et anstendig arbeidsliv, arbeid for LHBTI-personers rettigheter og en skole der alle blir sett og får muligheter til å utfolde seg selv, sier Fredrik.

Ikke nok med at han har en imponerende CV, men han har en helt spesiell evne til å få folk til å føle seg sett og inkludert. Det er kanskje den beste egenskapen han vil ta med seg til sentralstyret i AUF. – Jeg er utrolig glad for at valgkomiteen har gitt meg tilliten til å innstille meg til sentralstyret. Om landsmøtet vil, er jeg klar til å sørge for at alle ny AUFere med de forhåpningene, sommerfuglene i magen og ønsket om å forandre som jeg hadde på mitt første møte skal trives i AUF. At organisasjonen også skal bidra til at de får venner for livet og forme dem som mennesker.

AUFs landsmøte, der det nye sentralstyret velges, avholdes 15. til 18. oktober 2020.

Bli medlem i AUF