Erna og Siv raner fremtidige generasjoner - AUF

Erna og Siv raner fremtidige generasjoner

– Høyre og Frp fortsetter å ta fra fremtidige generasjoner og henter rekordmange milliarder fra oljefondet for å putte de i lommene til sine milliardærsponsorer. Samtidig løfter de ikke en finger for å løse den rekordhøye arbeidsledigheten og særlig blant unge arbeidsledige, sier AUF-leder Mani Hussaini.

img_2351foto-eilif_swensen

– Når det gjelder vår tids største utfordring er dette budsjettet tidens klimabløff. Dette er nok et uansvarlig og lite fremtidsrettet budsjett fra de blåblå, fortsetter han.

Da Siv Jensen torsdag la frem sitt tredje statsbudsjett ble det klart at Høyre og Frp vil hente ut over 225 oljemilliarder for å få råd til alt de ønsker å få til det neste året, 20 milliarder mer enn i fjorårets statsbudsjett.

– Erna Solberg og Siv Jensen fortsetter å ta penger fra fremtidige generasjoner, men likevel klarer de fortsatt ikke å bruke pengene riktig. I stedet kjører de på med nye skattekutt som først og fremst gagner dem som har mest fra før, og nye usosiale kutt i stønadsordninger for svake grupper. De lærer ikke av feilene de har gjort, og overlater regningen til dem som skal arve landet.

Erna Solberg snakket i valgkampen 2013 om hvordan Høyre skulle gjøre Norge mindre oljeavhengige, men etter tre år med henne som statsminister har Norge aldri vært mer oljeavhengig.

Til tross for en vedvarende høy arbeidsløshet velger Høyre og Frp også å redusere tiltakspakken som skal motvirke ledigheten med over én milliard kroner.

– Folk vil jobbe, men det skapes ikke nye jobber i Norge. Høyre og Frps oppskrift med skattekutt til de rikeste har åpenbart ikke gitt en eneste ny jobb. 139 000 arbeidsledige er alt for mange, vi trenger en regjering som har som sin viktigste jobb å få disse tilbake i arbeid.

Satsingen på klima- og miljøtiltak er heller ikke noe AUF-lederen lar seg imponere av.

– Høyre og Frp har åpenbart glemt at Norge skrev under klimaavtalen i Paris i fjor og leverer et ansvarsløst budsjett som overlater det til fremtidige politikere å kutte i klimagassutslippene. Tidenes klimabudsjett er blitt tidens mageplask, sier Hussaini.

Bli medlem i AUF