Erlend i samtale med Gro og Hadia - AUF

Erlend i samtale med Gro og Hadia

Gro Harlem Brundtland og Hadia Tajik besøkte Utøya fredag for å snakke om veien mot et mer rettferdig samfunn. Samtalen ble ledet av Erlend (17) fra AUF i Nordland.

GroHadda (1 of 1)

En generasjonsdialog
Erlend Skaug Ingebrigtsen er 17 år og kommer fra Bodø. Han er nestleder i AUF i Nordland, og deltar på sin første sommerleir på Utøya. – Gro og Hadia er to av mine største forbilder. De representerer all den kunnskap og omtanke som vi ønsker oss mer av i norsk politikk, sier Erlend.

-Vi valgte å la Erlend lede samtalen fordi han representerer noe av det fineste vi vet om: en ny generasjon med AUFere, klare til å forandre verden, sier AUFs generalsekretær Ragnhild Kaski.

Gro og Hadia om veien mot en mer rettferdig verden
Gro og Hadia begynte med hver sin presentasjon om sine erfaringer, og sine perspektiver på fremtiden og utfordringene vi står foran.

Over tusen AUFere satt helt stille og lyttet da tidligere statsminister Gro fortalte om sitt engasjement for å bekjempe barnefattigdom, diskriminering, sult og klimaendringer.

Hadia tok opp likestilingen, og behovet for at vi tar kampene på alle områdene hvor kvinner holdes tilbake. Hadia pekte på at verdens kvinner står for 60% av arbeidet som blir gjort, men bare 10% av inntekten. Alle mennesker tjener på likestilling, og det er både menn og kvinners ansvar å ta kampene for like rettigheter og muligheter, sa Hadia til jubel fra Bakken.

Ingen likestilling uten politisk vilje
Erlend fortsatte på likestillingen som tema for samtalen. Likestillingen må handle om kampene vi tar idag, mot stemmene til Høyre og Frp-regjeringen og deres venner i Stortinget. Hadia kommenterte at når høyresiden sier «nå er vi så likestilte, så nå trenger vi ikke gjøre mer», så må vi ikke akseptere det som noe annet enn en bortforklaring.

– Det er de samme folkene som var mot pappaperm, og som kuttet i pappapermen i 2013. De var mot utbyggingen av full barnehagedekning, mot kjønnskvotering, mot alle tiltak som fremmer nettopp like muligheter og rettigheter for kvinner og menn, svarte Gro.

Erlend: hva er galt med gutta i arbeiderbevegelsen?
Sitt siste spørsmål brukte Erlend på å spørre hvorfor superkvinner som Hadia og Gro finner seg ektefelle fra høyresiden. – Det var et tvangsekteskap, svarte Hadia til latter fra publikum. -Hadde jeg vært singel hadde jeg nok prøvd meg på deg, fortsatte Hadia til ny jubel og latter.

AUFs sommerleir kan du følge på sosiale medier – følg @aufnorge på twitter og instagram, og aufnorge på Snapchat. Se også twitterfeeden vår: #aufsommer.

Bli medlem i AUF