Endelig hjemme!

6.-9.august befant 23 deltakere seg fra Hedmark på Utøya for årets sommerleir.
Under sommerleiren ble det avholdt paneldebatter, politiske verksteder, praktiske verksteder, taler og andre morsomme innlegg.

De siste årene har AUF hatt sommerleiren sin på Gulsrud, men i år dro vi hjem!
Utøya har en lang historie, og fra denne sommerleiren vil historien om Utøya bli enda lenger.
Under en av de første paneldebattene kunne man få høre mimre historier fra sommerleirer tidligere. De som mimret tilbake på minner her var blant andre Bjørn Tore Godal, Solveig Torsvik, Jens Stoltenberg, Jo Stein Moen og Ragnhild Kaski. Samtalen under dette panelet ble ledet av Trond Giske.

collage
Her er en collage med mange flotte bilder som ble tatt under leiren

 

Men det var ikke bare forskjellige verksteder som ble tilbudt under leiren, det kom også artister som spilte konserter på kveldene. På torsdag kveld kunne man oppleve Michael Wiehe ved kaia, og fredag kveld kunne man oppleve Daniel Kvammen samt Elsa & Emilie.

Under leiren var AUF i Hedmark såpass heldige at vi fikk besøk, under besøket samarbeidet Hedmark med Oppland angående en aksjon som gikk på tvangsekteskap og barnebryllup. Beskjeden vår var tydelig og klar «Vi sier nei til at barn skal måtte oppleve dette, vi sier heller ja til at de skal få utdanningen de trenger!».
Den vi var så heldige og få besøk av var ingen andre enn Hadia Tajik! Vi fortalte om vårt budskap, våre tanker rundt temaet og fikk ta bilder med henne. Hadia satte også selvfølgelig ned hånda mot tvangsekteskap og barnebryllup. Hun gav oss også ros for å ha puttet temaet på dagsorden under årets sommerleir, da dette er såpass viktig.

 

Tre på leir:

«Jeg syns opplegget var veldig bra! Selv om ikke alt var like interessant så hadde jeg en veldig fin leir, og jeg hadde det gøy og fikk nye venner» Sier leder av Ringsaker AUF, Tonje Emilie Olsen.

«Etter to år på Gulsrud, eller «hytta» som Mani kaller det, var det utrolig godt å komme tilbake til øya vår. Det her var min første sommerleir på Utøya, og definitivt ikke den siste. Det var helt nydelig der! Fint vær, gode innledninger og debatter, og tusen fantastiske aufere!» sier Internasjonalpolitisk ansvarlig Håvard Sagbakken Saanum. Han var også så heldig og få være med i arbeidsgjeng under årets leir.

«Jeg syntes det å få være med på øya var fantastisk! Ble skjent med flere folk på de få dagene enn gjennom et helt år!» sier medlem Karwan Noradin.

11846304_979346562129102_189621328_n
Og her er et bilde som Karwan tok under sommerleiren.
Bli medlem i AUF