Telemark trenger Christian sin stemme på tinget! - AUF

Telemark trenger Christian sin stemme på tinget!

Vår stortingsrepresentant, Christian Tynning Bjørnø, har i fire år vært barn og unges stemme på stortinget fra Telemark. 11.september er det stortingsvalg og vi har tatt en prat med Christian for å bli mer kjent med han som person og finne litt mer ut av hva han vil jobbe med dersom han får fire nye år på stortinget.

Navn: Christian Tynning Bjørnø

Sivilstatus:  Gift med Magnus

Yrke:  Stortingsrepresentant for Telemark Arbeiderparti.

Utdanning:  Utdannet lærer.

Bosted: Porsgrunn.

Hvorfor meldte du deg inn i AUF? Jeg meldte meg inn i AUF fordi AUF kjempet for gratis skolebøker i videregående skole. På den tiden måtte betale tusenvis av kroner for skolebøker. Det var urettferdig. Spesielt for de med dårlig råd. For meg ble det et bilde på noe større – At alle skal ha like muligheter.

Gi oss tre av dine hjertesaker.
1) En god fellesskole der alle elever lærer det de skal og får hjelp til å nå målene i livene sine. En skole der alle blir sett, får hjelp, opplever mestring og samtidig opplever å ha noe å strekke seg etter. En skole der det er trygt å være – fordi da er det lettere å lære. Og sånn, får vi en bedre fremtid sammen.

2) Arbeid og aktivitet til alle. Alle må bidra fordi alle trengs. Enten det er i arbeidslivet, i en frivillig organisasjon, på skolen eller i nærmiljøet. I dag står for mange utenfor arbeidslivet. Ekstra alvorlig er det at mange unge ikke har jobb eller er i utdanning. Det må vi forte oss å gjøre noe med.

3) At alle får hjelp når de blir syke – unge som eldre. Da trenger vi flere helsesøstre i skolen, mer penger til sykehusene, tilgang på flere og bedre medisiner og flere varme hender i eldreomsorgen.

Har du en favorittartist? Jeg har flere, men jeg er spesielt glad i  Highasakite, Kygo, No.4 og Michael Jackson.

Favorittserie da? Fikk helt oppheng på den norske serien Valkyrien. Og så ser jeg litt på Svenske Hollywoodfruer i smug. Hysj!

Til slutt lurer vi på om du har en gøy funfact om deg selv? Vær aldri trygg – jeg sover med øynene åpne!

 

Vi gleder oss masse til å drive valgkamp for Christian og en ny arbeiderpartiledet regjering 11.september!

Dersom du har lyst til å være valgkampfrivillig for AUF i Telemark,  klikk her!

Christian Tynning Bjørnø sitt bilde.
Bli medlem i AUF