- Beredskapssenteret må til Hadsel - AUF

– Beredskapssenteret må til Hadsel

Kystverket sitt planlagte senter for oljevernberedskap i arktis må legges til Hadsel!

– Kystverket har sagt at man skal jobbe for å bygge opp oljevernberedskap for Arktis, og at man i den sammenhengen ser på muligheten for å utvide det beredskapssenteret man allerede har i Horten i dag. Det sa Kystverkets regiondirektør i Troms og Finnmark, Jan Morten Hansen, under et oljearrangement Honningsvåg i Finnmark forrige uke, ifølge NRK Finnmark.

Det får fylkesleder Emelie Johansen til å reagere. Regjeringen har bestemt og bevilget penger i flere statsbudsjett til opprettelsen av ett Olje- og Miljøvernsenter i Hadsel. Hun mener det er en bortkastet mulighet å ikke koble ett arktisk beredskapssenter for oljevern sammen med det planlagte senteret i Hadsel.

– Å ikke legge ett arktisk beredskapssenter i arktis, når en samtidig skal bygge ett Olje- og Miljøvernsenter i Hadsel vil være en bortkastet mulighet. Her har vi muligheten til å skape synergi mellom to sentre og skape en kompetanseklynge på beredskap innen oljevern, konstanterer fylkesleder Emelie Johansen.

Oljesøl fra lekkasjer eller skip vil være en katastrofe for fiskeområdene i Nord-Norge. Beredskapen i disse områdene må derfor styrkes både igjennom fullføringen av det etablerte Olje- og Miljøvernsenteret, men også ved etableringen av ett arktisk beredskapssenter. Sikkerheten rundt livsgrunnlaget til mange nordlendinger må være en høy prioritet.

AUF i Nordland vil kjempe for at Kystverket sin arktiske beredskapssenter legges til Hadsel.

Hør fylkesleder Emelie Johansen på NRK Nordland

 

Bli medlem i AUF