AUF-lederen: - Gratulerer så mye med valgseieren! - AUF

AUF-lederen: – Gratulerer så mye med valgseieren!

Denne helgen var AUFs landsstyre samlet til første møte siden Norge fikk ny, Arbeiderpartiledet regjering. Det manglet ikke på glede over valgresultatet, og entusiasme for en ny retning for landet. 

– Gratulerer så mye med seieren! Men enda viktigere enn gratulerer: Godt jobba! Denne seieren tilhører hele AUF og hver eneste AUFer. Etter åtte tapte år med FrP og Høyre hvor de rikeste har vært fremst i køen, kan vi endelig si at det er vår tur, sa en storfornøyd Astrid Hoem i sin åpningstale.

Utfordrer regjeringen fra start 

To AUFere var spesielt invitert til å delta på møtet: Næringsminister Jan Christian Vestre og Kunnskapsminister Tonje Brenna. De gikk på talerstolen til stor applaus, men kravlisten til den nye regjering er likevel lang. 

Rettferdige kutt i klimagassutslipp, flere jobber for unge folk, et løft for nordområdene, og bedre stipendordninger for elever og studenter var blant kravene fra AUF til regjeringens utsendte. 

I tillegg kom en tydelig beskjed fra salen: en midlertidig fjerning av fraværsgrensen er bra, men ikke nok. Denne uken satt Brenna en stopp for høyresidens urettferdige fraværsgrense ut året. Det er et solid gjennomslag av AUF! Samtidig var landsstyret tydelige på at den må fjernes fra den norske skolen for godt.

Klare for AUF-turneen 

– Aldri før har et AUF-medlemskap gitt så mange muligheter som nå. Ikke bare får man ta del i et utrolig artig, politisk arbeid, men man får muligheten til å påvirke egen hverdag og fremtid på en måte du ikke får noe annet sted. 

Sindre Lysø, generalsekretær i AUF, var tydelig i talen. Organisasjonen går nå mot AUF-turneen. Her er målet å møte unge folk over hele landet for å høre om det som betyr noe i deres hverdag, og hvordan de kan påvirke saker som er viktig for dem. 

– Vi skal rekruttere flere medlemmer. Flere skal få tilbud om aktivitet over hele landet. AUF skal vokse, og vi skal styrke vår posisjon som den viktigste ungdomsorganisasjonen i Norge! 

 

Vedtatte uttalelser på AUFs landsstyremøte, november 2021

Bli medlem i AUF