AUF krever norsk lønn i Norge! - AUF

AUF krever norsk lønn i Norge!

Når fagforeningene roper varsku om framtiden til 700 ansatte, bør regjeringen lytte. AUF reagerer sterkt på at Høyre/FrP-regjeringen fortsetter sin arbeidslivsfiendtlige politikk. – Vi krever en regjering som tar arbeidsfolk på alvor, sier AUF-leder Mani Hussaini.

 

Høyre/FrP-regjeringen foreslår i disse dager at Color Line skal kunne flagge om til Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS). Det betyr at selskapet kan kvitte seg med norske sjøfolk og erstatte de med arbeidskraft fra utlandet, med lavere lønninger og dårligere arbeidsvilkår. Nå står 700 ansatte i fare for å miste jobben sin, og AUF-leder Mani Hussaini er krystallklar i hva han mener om saken:

-Dette er å innføre sosial dumping. Høyre/FrP-regjeringen har med dette forslaget skapt en usikkerhet for 700 mennesker og deres familier. Vi har allerede en rekordhøy arbeidsledighet, og det siste disse menneskene trenger er å bli plassert bakerst i den køen.

Mani sier at han er dypt urolig for den linjen regjeringen har lagt seg på i arbeidslivspolitikken. Han mener det er en arbeidsfiendtlig politikk, og ber Høyre/FrP-regjeringen snu.

– Vi står sammen og støtter Norsk Sjøoffisersforbund, Norsk Sjømannsforbund og Det norske maskinistforbund, som alle sier klart og tydelig nei til dette forslaget. Nå må snart Høyre/FrP-regjeringen forstå at det arbeidsfolk trenger er trygghet i hverdagen og forutsigbarhet. Vi trenger en regjering som tar de på alvor, og som krever norsk lønn i Norge!

Bli medlem i AUF