Dette er AUF i Trøndelags kandidater - AUF

Dette er AUF i Trøndelags kandidater

I forbindelse med høstens landsmøte i AUF og neste års fylkestingsvalg, har AUF i Trøndelag enstemmig valgt sine sentralstyre- og fylkestingskandidater. Les mer om hvem som ble valgt på helgas representantskapsmøte her:                                   


Renate Tårnes er vår generalsekretærkandidat
Renate er 28 år og medlem av Bjugn/Ørland AUF. Siden 2016 har hun ledet det organisatoriske arbeidet i AUF på en stødig og nytenkende måte,og AUF i Trøndelag ønsker mer enn gjerne at hun fortsetter i vervet som generalsekretær i to nye år. Hun har tidligere vært både fylkessekretær og fylkesleder i AUF i Sør-Trøndelag, samt vår representant på fylkestinget gjennom en årrekke.


Som sentralstyrekandidater har AUF i Trøndelag valgt Julie Indstad Hole og Gaute Børstad Skjervø

Julie er 22 år, kommer fra Trondheim og studerer samfunnsøkonomi ved NTNU. Hun er vår fylkesleder i AUF i Trøndelag, og har ledet organisasjonen gjennom sammenslåingsprosessen og løftet oss til nye høyder både når det gjelder oppstart og aktivitet i lokallagene, samt medlemsrekorder som har gjort oss til landets største fylkeslag i AUF. Julie brenner for en mer solidarisk og rettferdig flyktning- og asylpolitikk.

Gaute er 22 år, kommer fra Levanger og jobber dette halvåret som praktikant ved Det norske generalkonsulatet i Houston, Texas.Han har tidligere vært fylkesleder i AUF i Nord-Trøndelag, og vår ungdomskandidat til fylkestinget. Han er nå vara til Stortinget fra Nord-Trøndelag Ap. Gaute har vært en bauta for organisasjonen vår i mange år, og er en ideolog som brenner for internasjonal politikk. Hans hjertesak er frihet til det palestinske folk.

Vebjørn Gorseth og Hanne Torve er AUF i Trøndelags ungdomskandidater til fylkestingsvalget

Vebjørn er 24 år, kommer fra Steinkjer og jobber for tiden som fylkessekretær i AUF i Trøndelag. Han har tidligere vært nestleder i lokallaget sitt, samt skole- og arbeidsleder og nestleder i AUF i Nord-Trøndelag. Han har gjort en solid jobb for organisasjonen vår gjennom mange år, og ønsker nå å bli representant på fylkestinget for å kjempe for busstilbudet. I tillegg er Vebjørn opptatt av distriktspolitikk, og vil ha et levende Trøndelag der ungdom kan bo, gå på skole og jobbe i hele fylket.

Hanne er 22 år og studerer til å bli lektor ved NTNU. Hun er leder i Oppdal AUF, og har siden kommunevalget vært vararepresentant til kommunestyret i hjemkommunen. Hanne er en av dem som har vært mest aktiv i kampanjer og valgkamper de siste to årene, og har et brennende engasjement for skolepolitikk og at alle barn og unge skal ha like muligheter til å lykkes i livet. Nå vil hun inn på fylkestinget for å sørge for at alle elever har gode skoletilbud der de bor og styrke lærernes kompetanse i utdanningen.

AUF velger sitt sentralstyre på landsmøtet 18.-21. oktober. Trøndelag Arbeiderparti velger sine fylkestingskandidater på nominasjonsmøtet 1. desember. 

Bli medlem i AUF