AUF i Hordalands ungdomskandidat til Stortinget - AUF

AUF i Hordalands ungdomskandidat til Stortinget

AUF i Hordaland sin ungdomskandidat til Stortinget er 23 år gamle Øystein Hassel.

Øystein har en bachelorgrad i nordisk språk og litteratur fra UiB og har i høst gått videre på mastergradsstudier fra høsten av, med sikte på å bli lektor. Øystein har i tillegg et år med jusstudier.

For øyeblikket sitter Øystein i bystyret i Bergen i Komité for helse og sosial. Han er i tillegg nesteleder i Fana Ap, hvor han har sittet i styret siden 2013. Mellom 2011 og 2015 hadde Øystein flere verv i AUF, blant annet som politisk nestleder og leder i Bergen AUF, og til slutt fylkesleder og medlem av AUFs programkomité for velferd.

Øystein har mange års erfaring innenfor helsesektoren som pleieassistent ved et sykehjem. Han har i tillegg vært butikkmedarbeider, jobbet som kursleder for humanistiske konfirmanter, og i 2013 jobbet han som valgkampsekretær for Hordaland Ap. For tiden jobber han som personlig assistent ved siden av studiene.

En av Øysteins politiske hjertesaker er likestilling, han vil jobbe for et samfunn der kjønn ikke avgjør hvilke muligheter en har. Øystein er også engasjert på sosialfeltet, herunder i kampen for en mer verdig rusomsorg og kampen mot fattigdom. Sistnevnte engasjerer han seg også for som styremedlem i Stiftelsen Robin Hood Huset. Øystein er også interessert og engasjert i samferdselspolitiske spørsmål som kollektivtrafikken i fylket, Bybanen i Bergen, logistikknutepunkt og Bergensbanen, og dette er saker han setter seg grundig inn i.

Øystein har stor arbeidskapasitet, er pliktoppfyllende og setter seg godt inn i sakene han jobber med. Etter hvert har han mange års erfaring med politisk arbeid i AUF og Arbeiderpartiet, og har gjennom dette også fått god erfaring med media og blitt en dyktig debattant som satt i mange valgdebatter under skolevalgene i fjor.

Vi er veldig fornøyde med valget av Øystein, og mener han vil være en strålende stortingsrepresentant for Hordaland!

 

AUF har i tillegg valgt Mari Klokkerstuen Kjellesvik som øvrig ung kandidat til Stortinget.

Mari er 21 år og kommer fra Etne i Sunnhordaland. For øyeblikket studerer hun økonomi og administrasjon på HiB. Hun sitter på fylkestinget for Ap, hvor hun også sitter i fylkesutvalget. Tidligere i år gikk hun av som leder for AUF i Hordaland, etter å ha sittet i fylkesstyret i til sammen fire år.

Maris politiske hjertesaker er miljø og klima, og inkludering. Hun er en veldig engasjert og motivert kandidat som er opptatt av å være et ombud for folket. Hun har en sterk drivkraft for AUFs hjertesaker når det kommer til klima og miljø, likestilling og inkludering, skole og arbeid, og internasjonalt. Mari er i tillegg en god debattant og vil være et positivt tilskudd til stortingslisten til Hordaland Ap.

Mari er en dyktig ung politiker, og vi mener at hun, på lik linje med Øystein, vil være et godt bidrag til Hordaland Ap sin stortingsliste.

 

13227414_10154007836495399_8326859913431877692_omari-klokkerstuen-kjellesvik
Bli medlem i AUF