AUF i Hordalands nyhetsbrev #2 2018 - AUF

AUF i Hordalands nyhetsbrev #2 2018

Da er det på tide med et nytt nyhetsbrev fra AUF i Hordaland!

PRIDE!

AUF i Hordaland har nettopp hatt representantskap, hvor vi vedtok masse ny politikk, hadde kjempegode diskusjoner og var med på PRIDE i Bergen. Det var en fantastisk dag!
AUF mener alle skal være frie til å være den dem selv er, og en skal være fri til å elske dem man vil. Men ikke alle er fri enda. I Norge opplever vi fortsatt at homofile og transpersoner blir utsatt for blind vold, og kampen for friheten til LHBTI+-mennesker fortsetter internasjonalt. I flere land er homofili fortsatt forbudt! Derfor er det fortsatt viktig med Pride og kampen for LHBTI+-menneskers rettigheter.

Sommerleir 2018: Utøya – din egen øy!

Vi gleder oss masse til sommerleir på Utøya 1.-5. august! Det blir sommer og sol, telt, politiske innledninger, Julie Bergan, Jonas Gahr Støre, vafler og masse AUFere fra hele Norge! I tillegg kommer det alltid «hemmelige» gjester. På tidligere leirer har noen av de hemmelige gjestene vært Sveriges statsminister Stefan Löven og tidligere statsminister og NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Det betyr altså at dette er din sjanse til å møte noen av verdens kuleste politikere. Det er ikke noe en ønsker å gå glipp av, eller hva?

Tema for denne sommerleiren er «Utøya – din egen øy!». Øyen eies av AUF, og som medlem i AUF kan du anses som en medeier av øyen. Altså: Som medlem av AUF er Utøya din! Øyen har en lang historie. Fra å være en øy for munker for mange hundrede år tilbake, fra etter krigen å ha blitt til kanskje den viktigste politiske møteplassen i Norge og som har skapt politikere som Einar Gerhardsen, Gro Harlem Brundtland og Jens Stoltenberg, etter å ha vært stedet hvor den mørkeste hendelsen i moderne norsk historie fant sted til nå å ha blitt tatt tilbake av vår generasjons AUFere. Øyen har en lang historie – og i sommer kan du være med å skape et nytt eventyr på Norges vakreste øy!

AUF i Hordaland reiser med buss fra Bergen til Utøya 1. august, og hjem igjen med buss 5. august. Du melder deg på her! Så får du mail fra AUF i Hordaland med enda mer informasjon om oppmøte og forberedelser. Har du noen som helst spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med fylkesleder Leonora Hjelle eller fylkessekretær Henrik Drivenes på hordaland@auf.no.

Helt nederst i artikkelen kan du se en video med vår generalsekretær Renate Tårnes som snakker om din øy Utøya.

 

Våre fylkestingskandidater og sentralstyrekandidater

Topp venstre: Stian Davies, topp høyre: Katrine Johannessen, nede venstre: Andreas Jansen, nede høyre: Ingvild Kaland

 

På representanskapet 9. juni valgte vi AUF i Hordaland sine fylkestingskandidater og sentralstyrekandidater.

Fylkestingskandidatene er våre kandidater til Vestland fylkesting, og det er dem vi spiller inn til nominasjonsprosessen i Arbeiderpartiet.

Våre kandidater er i prioritert rekkefølge:
1. Stian Jean Opedal Davies
2. Katrine Johannessen
3. Andreas Jansen
4. Ingvild Kaland

Sentralstyrekandidatene er våre kandidater til AUFs sentralstyre. Sentralstyret er det øverste styret i organisasjonen som skal stå for den daglige driften av hele AUF.
Våre kandidater er uprioriterte:
Kvinnelig kandidat: Ronja Breisnes
Mannlig kandidat: Benjamin Jakobsen

Aktivitet i AUF i Hordaland framover!

AUF i Hordaland har nesten alltid mye aktivitet!

Her er noen arrangementer:
15. juni: «Temamøte: EU og EØS» i Odda, 15:00. Mer info i eventet på Facebook.
21. juni: «Hva er AUF? + Taco/Pizza» i Bergen, Lars Hilles gate 19, kl. 17:30. (Event på Facebook kommer)
25. juni: «Sommerkickoff!» i Bergen, Lars Hilles gate 19, kl. 17:30. (Event på Facebook kommer)
30. juli: «Sør-Afrika, Ghana og Tore Eikelands Legat» i Bergen, Lars Hilles gate 19, kl. 17:30. (PLANLAGT)

For å følge med på hva som skjer fortløpende, og om du ønsker å bli aktiv, anbefaler vi at du blir med i vår aktivgruppe på Facebook! Der publiseres nye arrangementer løpende og annen informasjon blir lagt ut. I tillegg kan du følge AUF i Hordaland på Facebook, og alle de andre lokallagene vi har i Hordaland. De finner du her.

Har du spørsmål om aktiviteten framover, eller bare lurer på noe annet? Da kan du sende en e-post til hordaland@auf.no eller sende oss en melding på Facebook. Ikke nøl med å ta kontakt. Vi setter bare pris på det.

https://www.facebook.com/ArbeidernesUngdomsfylking/videos/10155567681228663/

Bli medlem i AUF