Årets artister - AUF

Årets artister

Musikken har stått sterkt i arbeiderbevegelsen, noe som har gjenspeilet seg på sommerleirene våre på Utøya. Arbeidersanger har blitt sunget ved leirbålet, klassiske allsanger i bakken før innledningene og på kveldene har det vært konserter med ulike artister, mange av de store artistnavn i dag.

Ingrid Olava, Lars Vaular, Marit Larsen, Klovner i kamp og Timbuktu. Vi kan nevne mange flere som har spilt konserter og spredt musikkglede for flere generasjoner AUFere ute på Utøya i en årrekke.

På årets sommerleir har vi gleden av å introdusere Mikael Wiehe, Elsa & Emilie og Daniel Kvammen som artister.

Elsa og Emilie. Foto: Julie Pike

Daniel Kvammen

Mikael Wiehe. Foto: Peter Carlsson

Mikael Wiehe er en kjent og kjær artist for hele arbeiderbevegelsen. Med sine tydelige sangtekster om politikk og tema som rettferdighet og solidaritet har han satt musikk til mange av de kampene vi har kjempet. Wiehe er en gammel traver som har spilt på tidligere sommerleirer på Utøya – det blir flott å få introdusere han til nye generasjoner AUFere.

Elsa & Emilie hadde sitt gjennombrudd i 2014 da de slapp albumet «Endless optimism». De er for tiden i studio og spiller inn sitt andre album og vi krysser fingrene for at vi kan få høre noen småsnutt fra den nye plata når de kommer til oss.

Daniel Kvammen slapp i mars sitt første album «Fremad i alle retninga» og er en av artistene som reiser rundt med VG-lista i sommer. Virkelig en artist man bør holde øye med fremover – og det er utrolig gøy at han skal spille hos oss nettopp i år!

Under årets sommerleir 7. – 9. august skal arbeiderkoret nok en gang øve inn gamle arbeidersanger og fremføre for resten av leirdeltakerne, allsanger skal bli sunget i bakken og på kvelden skal  vi samles for å høre Mikael, Elsa & Emilie og Daniel spille konsert.

 

Mikael Wiehe på Utøya

Paal Mangerud på Utøya

Allsang på Utøya

Allsang på Utøya

Allsang på Utøya

Jens og Gro

Bli medlem i AUF