Andrine Klausen Simonsen er ny leder i AUF i Finnmark - AUF

Andrine Klausen Simonsen er ny leder i AUF i Finnmark

AUF i Finnmark har i helga gjennomført fylkesårsmøte i Stabbursdalen utenfor Lakselv. Nyvalg fylkesleder Andrine Klausen Simonsen er klar for å ta Finnmarks største politiske ungdomsorganisasjon til nye høyder, og fortsatt skal være en sterk stemme for unge i Finnmark.

AUF i Finnmarks nye leder kommer fra Ingøy, og studerer psykologi ved UiT. Som eneste elev på Ingøy skole, vet hun om utfordringene og viktigheten av distriktene. Andrine har lang erfaring i AUF, og etter 2 år i fylkesstyret – føler hun seg klar for å lede AUF i Finnmark i 2020. Hennes hjertesaker ligger i dyrevelferd og psykisk helse.

Som en stemme for unge i Finnmark skal vi fortsette å jobbe å gjøre det enda bedre å være ung i fylket. Vi skal fortsette kampen for frihet, likhet og solidaritet for alle.
«Jeg er utrolig stolt over tilliten årsmøtet har gitt meg, og jeg er klar for å styrke organisasjonen i Finnmark. Norge er et langt land, og det meste er nord – og i Finnmark er vi privilegert med store naturresursser og uendelige muligheter. Det skjer mye spennende i Finnmark, og det må vi unge være en del av.» Sier Klausen Simonsen.

Til høsten har AUF landsmøte, hvor det skal vedtas et prinsipprogram og organisasjonsprogram. På landsmøtet skal AUF i Finnmark være Finnmarksungdommens talerør og vedta fremtidsretta politikk som vil bli viktig frem mot Arbeiderpartiets fremtidige politikk.

Under årsmøtet vedtok AUF i Finnmark mange gode vedtak for fremtidens Finnmark. Blant annet bedre og billigere buss for unge, selvstendighetsfag i ungdomsskolen, og forbedring av psykisk helsetilbud og forbud mot atomvåpen.

Deltakere på årsmøtet.

Det nyvalgte styret i AUF i Finnmark:
Leder: Andrine Klausen Simonsen, Alta AUF.
Politisk nestleder: Gaute Klogh Henriksen, Vadsø AUF.
Organisatorisk nestleder: Elise Grønnli Pettersen, Sør-Varanger AUF.
Styremedlem med ansvar for likestilling- og inkludering: Morten Simensen Haldorsen, Alta AUF.
Styremedlem med ansvar for internasjonalt: Simon Kongsbak, Hammerfest AUF
Styremedlem med ansvar for klima- og miljø: Neoy Jangumporn, Sør-Varanger AUF.
Styremedlem med ansvar for skole- og arbeid: Frida Margaretha Hansdatter Johnsen, Båtsfjord AUF.

 

Det nyvalgte fylkesstyret. F.v. Neoy Jangumporn, Elise Grønnli Pettersen, Andrine Klausen Simonsen, Gaute Klogh Henriksen, Morten Simensen Haldorsen.
Bak: Espen Amundsen (Fylkessekretær)
(På bildet mangler Frida Margaretha Handatter Johnsen)

Bli medlem i AUF