AUF fordømmer tyrkisk maktmisbruk!

AUF fordømmer tyrkisk maktmisbruk!

Siden tidlig januar i år har Tyrkia stått bak en militær framferd mot den kurdiske regionen Afrin, nord i Syria. De militære fremstøtene inkluderer en blokade rundt Afrin, som hindrer media i å rapportere om konflikten og situasjonen for de sivile i området. Hundrevis av kurdiske soldater er blitt drept siden januar, og tusenvis av sivile er på flukt fra området. Også sivile har blitt drept av det tyrkiske militæret.

Angrepene søker å ramme YPG, en sekulær militær bevegelse, som har vært en viktig alliansepartner med USA i kampen mot Den Islamske Staten i Syria.

Afrin og YPG utgjør ikke en militær trussel mot Tyrkia, og framferden står stikk i strid med kurdernes rett til selvbestemmelse. Motivet er å undergrave det kurdiske samfunnet på bekostning av en styrking av det tyrkiske regimet, samt en sterkere islamistisk kontroll i området.

AUF-leder Mani Hussaini frykter at Tyrkias offensiv kan eskalere konflikten mellom Tyrkia og kurderne ytterligere, og mener NATO må på banen og kreve en umiddelbar stans i den militære aggresjonen fra NATO-medlem Tyrkia:

– Dette er nok et steg i autoritær og krigshissig retning for Tyrkias president Erdogan. AUF mener NATO må slå ned på denne type militær aggresjon fra sine alliansepartnere. I tillegg vet vi at tyrkiske myndigheter har arrestert en rekke mennesker, blant annet leger og forfattere, for å kritisere angrepene i Afrin. Det er en skremmende utvikling i tyrkisk politikk om dagen, avslutter Hussaini.

 

Her kan du lese uttalelsen til AUFs internasjonale paraplyorganisasjon International Union of Socialist Youth (IUSY) om situasjonen i Afrin:

http://iusy.org/wp-content/uploads/2018/01/Urgent-Res-EN-Stop-the-turkish-military-offensive_IUSY_urgent_SJD-FINAL.pdf

Bli medlem i AUF