Tilbake til øya vår - AUF

Tilbake til øya vår

 

Ved siden av sosialt samvær og politiske diskusjoner, får AUF-erne på Utøya alltid besøk av de politiske lederne i moderpartiet. Her ser du tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland sammen med ungdom på Utøya.

Kjære AUFer,

 

Noen av mine beste minner har jeg fra Utøya. Som da jeg i 2008 scora mot Oslo og Akershus kom til finalen i fotballturneringa, eller sto på talerstolen og utfordra Jens Stoltenberg på bistand til verdens fattige. Over hele landet er det ungdommer og mange tidligere AUF-generasjoner som har lignende minner fra Utøya. Til sommeren skal nye minner skapes på sommerleir på Utøya.

Sommerleir 2011 starta i kjent Utøya-stil, med hundrevis av glade og sprudlende AUFere som inntok øya. Her skulle vi bli kjent, mobilisere til valgkamp, lære nye ting, sette den politiske agendaen, spille fotball og volleyball og få venner for livet. Dette var Utøya frem til fredag ettermiddag og det som ble de svarteste timene i vår historie.
Det er nå tre år siden terroren rammet oss. Vi har brukt mye tid på å diskutere internt og lytte til rådene fra etterlatte og den nasjonale støttegruppen. Vi har tatt oss mer tid, og utsatt oppstart av byggearbeidene med over 2 år. Samtidig har vi jobbet målbevisst for å ta øya vår tilbake. Å ha sommerleir på Utøya i sommer er et nytt og viktig steg på veien.

Kjære AUFer. Det er nå en stor ære å få invitere deg til vår første sommerleir på Utøya siden 2011. Vi har i to år vært på Gulsrud, hytta vår. I år skal vi hjem, og du er hjertelig velkommen. 7. til 9. august samles vi på Utøya for å skape ny politikk, få nye venner og forandre verden.

Vi samles for å stille krav til Arbeiderpartiet og for å skape engasjement for et bedre samfunn. Vi samles for å minnes kameratene vi mistet. Vi samles for å videreføre idealene som ble angrepet 22. juli, og for å vise at gjerningspersonen ikke klarte å rive ned det samfunnet vi i fellesskap har bygget opp.

Temaet for sommerleiren på Utøya er «internasjonal solidaritet». Solidariteten kjenner ingen landegrenser. Millioner av menneskers kamp for frihet og arbeid er også vår kamp. Vi i AUFvet at kampen for demokrati og mot ekstremisme kan ha en grusomt høy pris. Vi skal aldri glemme hvor sårbart vårt eget demokrati er, men heller ikke hvor enestående det er i en internasjonal sammenheng. Derfor vil vi bruke årets leir til å løfte blikket, og vise hvordan vår generasjon kan være med på å skape en bedre verden.

Kjære AUFer, jeg forstår godt at det kan være blandede følelser knytta til å dra til Utøya. De fleste som skal på sommerleir på Utøya i 2015 var ikke der i 2011. Jeg er en av dem. Men husk at det er lov å glede seg. Selv gleder jeg meg masse. Jeg gleder meg til bakken igjen skal fylles med AUFere, til at talerstolen på Utøya skal være sommerens viktigste politiske talerstol, og til at lederen i Arbeiderpartiet skal måtte svare på våre krav. Til leirbål, sang og gitar.

Utøya har huset gutta på skauen, militære ledere, verdenskjente revolusjonære, idrettsfolk, fagbevegelsen og talløse engasjerte ungdommer på sommerleir. Mange av våre mest kjente politikere har tilbragt lykkelige somre her. Nå er det vår tur til å oppleve Utøya. Det er vår tur til å kjempe for verdiene vi tror på. Det er vår tur til å stake ut kursen for oss selv, og for det samfunnet vi skal leve i. Det er vår tur til å være på sommerleir på Utøya.

Jeg håper vi ses i august.

Kameratslig hilsen
Mani Hussaini

Bli medlem i AUF