AUF i Vestland sine ungdomskandidater til Stortinget! - AUF

AUF i Vestland sine ungdomskandidater til Stortinget!

F.v: Benjamin Jakobsen, Helena Haldorsen og Egil Natvik Vestrheim. Foto: Kari Bernadini, Marita Henriksen, Sandra Tenud.

 

Onsdag 10. juni avholdt AUF i Vestland et representantskap der vi valgte våre ungdomskandidater. Fra Hordaland valgkrets ble Benjamin Jakobsen valgt som førstekandidat og Helena Haldorsen som andrekandidat. Fra Sogn og Fjordane valgkrets ble Egil Natvik Vestrheim valgt. 

 

Benjamin Jakobsen, 23 år fra Askøy

Benjamin meldte seg inn i AUF i 2013, og har siden det hatt en rekke ulike verv. Som tidligere fylkesleder i hele to år i AUF i Hordaland, lokallagsleder i Askøy AUF, og folkevalgt i Askøy kommunestyre har Benjamin viet sitt liv til AUF og bevegelsen. 

Ved siden av politikken studerer Benjamin sammenliknende politikk ved UiB, hvor han også en periode har ledet Rafto og LO-studentene i Bergen. 

Benjamin brenner for rettferdighet og for å bekjempe ulikhetene i samfunnet. “Nå har Høyre hatt regjeringsmakt i 8 år og vi ser klart at de trekker Norge i helt feil retning. De har kuttet i skattene til de aller rikeste, mens de som sitter nederst ved bordet har fått mindre. Denne regjeringen har ikke gjort noe for å bekjempe ulikhetene i Norge. I dag vokser 115 00 barn opp i relativ fattigdom i Norge. Jeg mener at noe det viktigste vi gjør er å senke maksprisen i barnehagene og gjøre SFO gratis for alle. Så mange mennesker sliter nå økonomisk på grunn av koronakrisen, og det er de yngste som gjerne rammes hardest. Vi trenger derfor en politikk som gjør at størrelsen på folks lommebøker blir irrelevant for de mulighetene de har». 

Benjamin har solid erfaring med å drive politikk gjennom sin innsats i AUF, fagbevegelsen og som folkevalgt. Han har gjort og gjør en fantastisk jobb, og med sine brede og gode erfaringer tror vi at Benjamin vil være en utmerket ungdomskandidat for oss!

 

Helena Haldorsen, 21 år fra Bergen 

Helena tok AUF med storm da hun ble aktiv i Bergen AUF i 2018. I løpet av sine to år i organisasjonen har hun gjort en formidabel innsats som nestleder og nå leder av Bergen AUF. Helena har vist at hun brenner for AUF og samfunnspolitikken, og har utviklet seg enormt på den tiden hun har vært med. Hun har også gjort en fantastisk jobb i Arbeiderpartiet i Bergen, hvor hun blant annet har ledet tunge politiske utvalg.

Ved siden av politikken jobber Helena som hjelpelærer og studerer sammenliknende politikk ved UiB. Her engasjerer hun seg også innenfor studentpolitikken gjennom verv i Studentparlamentet og Studentersamfunnet. 

Helena brenner for et rettferdig samfunn som evner å bekjempe klimakrisen. “Vi står nå ved en korsvei hvor valget synes å stå mellom olje og klima, arbeidsplasser og natur, eller gammel og ung. Arbeiderpartiets politikk må bygge bro over slike splittelser og forene rundt et samlende fundament som ivaretar alle hensyn på en best mulig måte. Vi er den første generasjonen som føler klimaendringene på kroppen, og vi er den siste som kan gjøre noe med den. For meg er det viktigste at vi klarer å nå de målene som ble satt i Paris-avtalen, samtidig som vi klarer å ivareta arbeidsplassene. Vi må få fortgang i prosjekter for fangst og lagring av CO2, og vi må investere tungt i fornybare næringer.” 

Helena har dedikert hele sin tid til politikken, og med sine store kunnskaper og raske replikker han hun blitt en sterk politiker. Hun er dyktig politisk, en god taler og debattant og vil være en solid representant for AUF som vår ungdomskandidat!

 

Egil Natvik Vestrheim, 19 år fra Lærdal 

Egil meldte seg inn i AUF i 2016 og har helt fra starten av lagt inn mye jobb og innsats. Som lokallagsleder i Lærdal og Årdal, og nå i sitt andre år som nestleder i AUF i Vestland, har Egil gjort en fantastisk jobb. 

Ved siden av politikken går Egil på  Firda VGS, og til høsten skal han inn i militæret. Ellers er han oppvokst på et eplesmåbruk i Lærdal, hvor sjarmerende er ikke det! 

Gjennomsnittsalderen på Stortinget er over 46 år. Som de andre ungdomskandidatene, mener Egil også at man trenger flere kandidater som kan løfte frem de sakene som er viktige for unge. “Eg ynskjer å jobbe for at oss unge i distrikta skal ha gode skuletilbod, eitt billig og godt busstilbod og at vi skal ha ein god, trygg og grønn jobb å gå til når vi er ferdige med utdanninga vår.”. 

Egil tar politikken på alvor, og har gjennom de siste årene lagt hele sin sjel i organisasjonen. Med sin innsats og erfaring i AUF, er vi stolte over å ha Egil som vår ungdomskandidat! 

 

 

Bli medlem i AUF