VI VANT SKOLEVALGET 2015, i TROMS OG NASJONALT!

31. august 2015 startet valgkampens morsomste eventyr for AUF i Troms, skoledebatter i hele fylket. Fram mot skolevalgdagen 8. september har titalls med AUF’ere reist rundt omkring i hele fylket for å spre AUF og Arbeiderpartiets budskap. Noen har sittet i debatter, hete diskusjoner fylt til randen med engasjement. Enda flere har stått på valgtorg for å prate med og fortelle elevene om den sosialdemokratiske politikken vi fronter. I en drøy uke har vi stått opp tidlig, lagt oss seint og viet all vår tid for å jobbe for det fellesskapsamfunnet vi tror på.

– Vi har blant annet argumentert for flere lærere og helsesøstre i skolen, bedre og billigere kollektivtrafikk og en mer solidarisk holdning til den store flyktningkrisen verden står overfor, forteller debattant og politisk nestleder August Hansen.

8. september klokka 20.00 kom endelig svaret: vi vant skolevalget i Troms, i alle de 19 fylkene og i hele landet. Arbeiderpartiet har gjort sitt beste skolevalg i norgeshistorien. Ungdommen har talt: de er lei av høyresidas skattekutt og usosiale politikk, og bryr seg heller om skole, helse og en bedre fremtid for ungdom. Det er tydelig at ungdommen vil ha et samfunn der fellesskapet står sterkere, og alle har like muligheter.

– Det er tydelig at elevene her er enig med oss i at det er viktigere enn retningen Høyre/Frp-regjeringen tar landet vårt i, sier en tydelig fornøyd fylkesleder, Iris Sandholt.

I Troms gjorde AUF også et fantastisk valg, der vi kunne juble over solide 23.6 prosentpoeng av alle stemmene, noe som resulterte i et klart rød-grønt flertall. Arbeiderpartiet gjorde et så godt valg at man alene var større enn regjeringspartiene, Høyre og FrP, til sammen.

– Vi har gått solid frem siden valget i 2013, og det viser at ungdom mener at skole, helse, miljø og likestilling er viktigere enn skattekutt og privatisering, sier en jublende Iris.

 

skolevalg
skolevalg2

 

 
skolevalg3

skolevalg4

 

 

Bli medlem i AUF