Ingrid Endrerud

Født
10. mars 1993
Hjemsted
Gjøvik
Medlem siden
2007

Leder for internasjonal ressursgruppe

På speiderhuset i Lillehammer i oktober 2007 hørte jeg Stine Renate Håheim snakke om Palestina. Det var den første gangen jeg hørte om at det fantes en mur som delte barn fra foreldrene sine, bønder fra åkrene sine og trengende fra sykehus og helsehjelp. Det var den første gangen jeg hørte om okkupasjonen og den årelange urettferdigheten palestinerne har levd under. 10 år senere er jeg internasjonal leder i AUF.

I 2017 er det 10 år siden Israel iverksatte blokaden av Gazastripen, 50 år siden Israel okkupasjon av Palestina begynte, 70 år siden FNs delingsplan og 100 år siden Balfour-erklæringen. 2017 er et symboltungt år for palestinerne og alle som kjemper ved deres side. Samtidig som den blå-blå regjeringen fører en passiv Palestinapolitikk, ser vi USAs president Donald Trump stå side om side ved Israels statsminister Netanyahu og vi vet at fredsprosessen er ikke-eksisterende. Det gjør Arbeiderpartiets ansvar for å føre en progressiv Palestinapolitikk enda større i symbolåret 2017. Jeg ble med i AUF på grunn av Palestina-saken, og det er den samme saken som driver mitt engasjement ti år senere.

«Vi er internasjonalister. Og stolt av det.»

AUF har venner over hele verden. AUFs internasjonale prosjekter er en arv jeg er utrolig stolt av å få bære videre. Vi lærer utrolig mye av våre søsterorganisasjoner og vi bidrar med det vi er gode på til dem. Nettopp derfor er vi i stand til å gå bak overskriftene, gå bak nyhetsklippene og se menneskene. Når AUF snakker om solidaritet gjør vi det for Asria i Vest-Sahara, Madlean i Palestina og B’heki i Swaziland.

Det handler om å se utenfor landegrensene og tørre stille krav når vi møter i internasjonale fora og det handler om å ta ansvar når krig og konflikt rammer våre medmennesker. Jeg er stolt av å være en del av en bevegelse som alltid løfter blikket, møter menneskene og jobber med å få sterke søsterorganisasjoner verden over. Vi kjemper side om side med våre søsterorganisasjoner. AUF er over hele verden for å forandre den.

Bli medlem i AUF