Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF) er Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon.

Forum: Nyheter

Utøya for alle

Utøya representerer noe av det fineste ved et åpent demokrati; et sted hvor ungdommer samles for å lære om og diskutere politiske spørsmål. AUF ønsker å takke for all støtte og omtanke som nå strømmer inn.

– Vi er i sorg og har et stort sorgarbeid foran oss. Vårt hovedfokus nå er å hjelpe de pårørende, sier AUF-leder Eskil Pedersen. De trenger visshet om sine nærmeste. Vi prøver vårt beste for å gi dem hjelp og nærhet i denne fryktelige tiden.

Det er et ønske om å sette øya i stand igjen etter angrepet. Målet for dugnaden er å gjøre Utøya til et sted der ungdom kan forsette å møtes hver sommer for politisk verksted og diskusjon. Utøya kommer også til å være et sted for viktig sorgarbeid.

– Vi i AUF kommer til å reise tilbake dit. Vi vil også gjøre vårt for at pårørende som har behov for det kan komme til øya.

Petter Stordalen har i dag bidratt med 5 millioner til en kraftig opprusting av øya.

– Da jeg hørte Eskil si på lørdag at vi skal ta Utøya tilbake så nikket jeg for meg selv. Vi kan ikke la terroren vinne over demokratiet. I likhet med alle andre har jeg behov for å gjøre noe. Da ble dette en riktig måte å bidra på, sier Stordalen.

Pedersen synes det er flott at Stordalen vil bidra.

– Angrepet var ikke bare et angrep på oss. Det var også et angrep på demokrati og åpenhet. Utøya skal fortsatt være AUFs øy, men den skal være et sted for alle, sier Pedersen.

Vist 5761 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Jeg vil gjerne gi et bidrag; for å hedre de døde og støtte AUF’s viktige arbeid med å organisere politisk interessert ungdom for fred, frihet, demokrati og toleranse.

Vi vil med dette gi uttrykk for vår dypeste medfølelse og sympati i den vonde tiden Arbeiderpartiet,AUF og hele Norge nå opplever. Vi synes dere har gjort en fantastisk jobb både lokalt og sentralt. I stedet for blomster gir vi en gave til Utøyas venner. Hilsen Karmøy SV

Jeg skulle ønske noen kunne lagd en liten “gruppe” eller noe på et sosialt nettsted hvor enn kunne gi et bidrag til et konto-nr. for Auf. Eller som gikk til Utøya :)

Jeg har lyst på sort sørgebånd og har planer om å gå med det 1.skoledag (22.august) for å minnes ofrene på Utøya.

Kanskje noen kunne lagd noen ordentlige sorte sørgebånd (som holder lenge/kan brukes flere ganger) og selge de på nett? Og bruke pengene de får inn, til Utøya! =) Bare et forslag! :p Mvh Eline Junliang (15)

Gå til facebook.com/utoyafondet – der kan man gi på sms

 

Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF)

Følges av 27 medlemmer.

Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF) er Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon. Vår visjon er at enkeltmennesker sammen skal skape et fritt og rettferdig samfunn, der økologi settes foran økonomi og menneskelige verdier foran materiell velstand. Mer om sonen

Denne sonen er lukket for nye medlemmer.